U trendu

Italijanski teniser izbačen sa US Opena: Krajinovića nazvao ciganinom, Šveđanku brutalno izvređao (video)

Italijanski teniser Fabio Fonjini suspendovan je sa ovogodišnjeg US Opena zbog ponašanja u meču sa sunarodnikom Stefanom Travaljom.

Fonjini je izgubio taj susret prvog kola prošle sedmice, ali je ostalo zabeleženo da je izuzetno grubo vređao Šveđanku Luizu Engzel, koja je delila pravdu na tom susretu. U jednom navratu nazvao ju je kur***, a to je bio samo delić njegovog repertoara.

Ovaj 30-godišnji Italijan je tada završio takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji, ali je dogurao do treće runde nadmetanja dublova. U njoj, međutim, neće učestvovati jer su ga organizatori njujorškog grend slema izbacili sa ovog turnira.

To što je, prosto, suspendovan ne bi moralo da mu padne teško, kao ni finansijska kazna u vidu 24.000 dolara, jer je samo od nastupa u prvomkolu zaradio 50.000 „zelenih novčanica“. Međutim, Upravni odbor Grend slema, čelnici koji vode računa o četiri najveća teniska turnira, imali su hitan sastanak u subotu uveče, kako bi razmotrili dalje kazne.

Naime, ukoliko oni utvrde da je Fonjini, 22. nosilac u pojedinačnoj konkurenciji, napravio ono što se u regulativi grend slem nadmetanja naziva „težak prekršaj“, a podrazumeva „ponašanje koje narušava integritet sporta“, onda bi Italijan mogao da bude kažnjen i sa 250.000 dolara, a i da doživotno bude suspendovan sa predstojećih grend slem turnira.

Sam Fonjini, koji često ume da bude i vrlo simpatičan ljubiteljima tenisa, jer i te kako ume da se našali na terenu, ume da bude i vrlo, vrlo neprijatan.

Tako je 2014. najpre kažnjen sa 27.500 dolara na Vimbldonu zbog nesportskog ponašanja i vulgarnih gestova, a iste te godine je našeg Filipa Krajinovića na turniru u Hamburgu nazvao – Ciganinom.

Usledila su Fonjinijeva izvinjenja. Te 2014. je ono glasilo ovako:

„Znam Filipa veoma dugo, a svako ko se ozbiljno bavi sportom svestan je da se ponekad desi da vas situacija ponese i kažete nešto što nema smisla“.

A ove, 2017, izvinio se – ali ne ženi koju je uvredio:

„Bio je u pitanju jedan vrlo loš dan, ali to ne opravdava moje ponašanje. Iako umem da planem (iako sam često u pravu u tim situacijama), pogrešio sam. Na kraju krajeva, to je samo teniski meč“, napisao je na Tviteru.

On se, međutim, nije na tome zaustavio. Kako je otkrio iskusni italijanski novinar Ubaldo Skanagata, koji vodi jedan od popularnijih teniskih sajtova na Apeninima, Fonjini ga je u subotu verbalno napao nakon što je objavio da će uslediti izbacivanje sa US Opena, koje će, ni krivog ni dužnog, zakačiti i Fabiovog dubl partnera Simonea Bolelija.

„Fonjini mi je rekao ‘Razbiću ti taj telefon o glavu. Piši, imbecilu, piši, idiote!“, otkrio je Skanagata, a prenosi Blic.

1 komentar
  1. pop

    nije naletio na tvrdu glavu,,ali oce sigurno,,jel svakom cirkusu dodje kraj,,sklapa se satra i ide u novo putovanje..sto ce reci,,da ce uskoro da putuje po turnirima nizeg ranga,,pa nece pokrivati ni osnovne troskove za takmicenje..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike