Ivana Španović prekinula nastup na mitingu u Stokholmu

Foto: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović je zbog blagog zatezanja koje je osetila u zadnjoj loži desne noge prekinula nastup na mitingu u Stokholmu posle treće serije.

Španovićeva je imala samo jedan ispravan skok, i to u trećoj seriji, kada je zabeležila skromnih 6,11 metara. U prva dva skoka napravila je prestup.

„Ivana je već u prvom skoku osetila blago zatezanje zadnje lože, više neprijatnost i nelagodnost nego bol. Nije mogla da pronadje pravi ritam, požalila se i na podlogu na kojoj su skakale i bilo je dovoljno razloga da donesemo odluku o prekidu takmičenja. Jednostavno nismo želeli da rizikujemo, Svetsko prvenstvo nas očekuje tačno za mesec dana“, rekao je njen trener Goran Obradović.

„Po povratku u Srbiju obavićemo sve preglede i u dogovoru sa lekarima doneti odluku o nastupima na narednim takmičenjima“, dodao je Obradović.

I pored svih neprijatnosti na današnjem takmičenju, Obradović ostaje optimista.

„Prva dva skoka, iako uz neuspešan dolazak na dasku, odlične su daljine. Rezultat 6,11 metara je sa odrazom na dve i po stope od daske. Sve u svemu, nema razloga za brigu. Sve ćemo da učinimo da Ivana Svetsko prvenstvo u Portlandu dočeka maksimalno spremna“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar