U trendu

Ivanović i Gomeš doneli važnu pobedu Partizanu

NOVI SAD – Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa 2:1 (1:1), u šestom kolu plej-ofa Superlige.

Ekipa Save Milošević povela je u 6. minutu majstorskim golom Rikarda Gomeša, koji je na asistenciju Đorđa Ivanovića, petom loptu poslao u mrežu Novosađana.

Partizanova prednost trajala je samo tri minuta, pošto je Strahinja Pavlović skrivio jedanesterac, a izjednačenje Vojvodini doneo je Milan Đurić, koji je bio precizan sa bele tačke.

Novi penal, ovog puta za crno- bele, viđen je u 21. minutu, ali je šut Gorana Zakarića zaustavio Emil Rockov.

Važan trijumf u borbi za Evropu crno-belima je doneo Ivanović u 84. minutu, kada je sa penala savladao golmana Vojvodine, koji je prethodno napravio prekrsaj nad Gomešom.

Meč u Novom Sadu obeležio je i kratak prekid zbog uvredvljivog skandiranja Partizanovih pristalica na račun navijača Vojvodine.

I navijači Vojvodine i Partizana skandirali su protiv uprava svojih klubova.

Rezultati i strelci 6. kola plej-of:

Mladost – Čukarički 1:1 (Radivojević 49 – Mudrinski 40), Napredak – Radnički 3:3 (Rušević 4, Ndaje 24, Ivanović 42 – Noma 10, Grbić 36, Petrović 84), Vojvodina – Partizan 1:2 (Đurić 9 – Gomeš 6, Ivanović 84), Proleter – Crvena zvezda 0:1 (Jevtović 75).

Tabela: Crvena zvezda 57, Radnički 47 , Partizan 39, Čukarički 38, Mladost 33, Napredak 28, Proleter 22, Vojvodina 21.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.