U trendu

Janković srećan zbog golgeterske serije

Fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da mu je drago što je nastavio seriju postizanja golova i u današnjoj utakmici protiv Javora i pozvao navijače da ispune stadion i pomognu ekipi da pobedi švajcarski Jang Bojs i plasira se u drugu fazu Lige Evropa.

Partizan je danas u Ivanjici pobedio Javor sa 2:0, golovima Marka Jankovića u devetom i 37. minutu. On je bio strelac i u pobedi od 3:0 protiv Rada u osmini finala Kupa Srbije u sredu.

„Drago mi je da sam nastavio niz, nadam se da će tako biti i u četvrtak. Najvažnije je da mi dobijamo, a ko je strelac manje je važno“, rekao je Janković za klupski sajt.

Govoreći o utakmici u Ivanjici, Janković je rekao da crno-beli odavno nisu mirnije i pametnije odigrali meč.

„Teren je bio loš, a razlog više za slavlje je što nismo utrošili toliko snage jer smo postigli dva gola relativno rano. Nekada ekipa igra bolje, nekada lošije, a u suštini je sve isto, oscilacije su normalne. Prošle godine smo imali 40 utakmica u nizu bez poraza i to je svima bilo normalno, a zapravo to nije normalno. Navikli smo publiku na to, a teško je držati taj ritam posebno kada igrate toliko utakmica u tri takmičenja“, dodao je on.

Partizan će u četvrtak od 21.05 na svom stadionu igrati protiv Jang Bojsa i potrebna mu je pobeda kako bi se plasirao u drugu fazu Lige Evropa.

Partizan u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, u ponedeljak od 10 do 18 časova na stadionu Partizana, a oni koji se odazovu, dobiće kartu za severnu tribinu za utakmicu sa Jang Bojsom.

„Pozivam sve da se sutra priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi i pomognu onima kojima je krv potrebna, ali i da ujedno pomognemo i Institutu za transfuziju krvi Srbije, jer su zalihe neophodne svuda i stalno. Sve druge  pozivam da dodju u četvrtak, kupe karte i bodre nas. Imamo nekoliko dana da se pripremimo, nadamo se punom stadionu i podršci, a zatim da zajedno proslavimo pobedu. Potrebno je da imamo pravi pristup utakmici, ne vidim razlog da bude drugačije“, rekao je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.