Jelenić odgovorio HVS: Presuđujete, a mi čekamo stav Lige

BEOGRAD – Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić odgovorio je Hrvatskom savezu da dopis o neigranju srpskih klubova u Splitu i okolini manjoj od 200 kilometara nije upućen njima, već nadležnima iz Regionalne lige i da želi da čuje mišljenje sa pravog mesta.

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) na čelu sa Pericom Bukićem zahtev VŠ opisao je kao „neostariv“ i da „ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz lige“.

„Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatke, već Upravnom odboru Povereništvu takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje, ne želim ništa da prejudiciram“, rekao je Jelenić, a prenosi VŠ.

Jelenić dodaje da više ne mogu da se tolerišu događaji poput onog u Splitu kada su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

„Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo, a da je LEN nadležna. Prelazili smo preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje, a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta, ali i što je važnije ugrožavaju bezbednost sportista“, zaključio je Jelenić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike