U trendu

Junajted i Liverpul nerešeno, Ibrahimović izbio na vrh

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su danas na svom terenu 1:1 protiv Liverpula u 21. kolu Premijer lige, što je rezultat koji je najviše odgovarao njihovim rivalima.

Liverpul je vodio do 85. minuta, a posle ovog remija je izgubio drugo mesto tabele, koje je sada preuzeo Totenhem, koji ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku. Čelsi na vrhu tabele ima 52 boda, odnosno sedam više od njih.

Junajted je ovako prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda i ostao je na šestom mestu, ali nije uspeo da se izjednači sa gradskim rivalom Sitijem, koji je danas ubedljivo izgubio od Evertona 4:0, tako da sada ima dva boda više.

Veliki engleski rivali odigrali su zabavan i uzbudljiv meč. Junajted je danas imao terensku inicijativu, oba tima su stvarala šanse, ali je domaći tim „skrivio“ oba gola. Liverpul je poveo kada je Pol Pogba posle kornera rivala u svom šesnaestercu rukom zakačio loptu i skrivio penal, koji je izveo Džejms Milner u 21. minutu.

Junajted je izjednačio u finišu meča, kada je posle jednog dužeg napada Antonio Valensija sa desne strance centrirao u šesnaesterac, a Zlatan Ibrahimović je glavom iz blizine, iz teške pozicije poslao loptu pod prečku. To je napadaču „djavola“ bio 14. gol u sezoni, tako da sada deli prvo mesto liste strelaca sa Dijegom Kostom iz Čelsija i Aleksisom Sančesom iz Arsenala.

Liverpul je imao još nekoliko poluprilika do kraja, a Junajted je napadao, ali nije bilo golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.