U trendu

Kanadski fudbalski reprezentativci bojkotuju treninge

VANKUVER – Fudbalski reprezentativci Kanade bojkotovali su treninge tokom vikenda uoči prijateljskog meča sa Panamom, pošto se igrači nisu dogovorili sa čelnicima nacionalnog saveza u vezi premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, prenose lokalni mediji.

Kanadski Si-Bi-Si (CBC) navodi da su otkazani treninzi reprezentativaca Kanade u Vankuveru.

„Fudbalski savez Kanade trenutno pregovara sa svojim reprezentativcima u vezi fer i pravične nadoknade igračima za plasman na SP u Kataru“, navode lokalni mediji.

Reprezentativci Kanade na čelu sa kapitenom Milanom Borjanom mesecima čekaju novi ugovor sa Savezom, koji uključuje i premije za plasman na Mundijal, kao i buduće nastupe u nacionalnom timu.

Kanadski savez je predložio da igrači dobiju 10 odsto od 10 miliona dolara koliko je Kanada dobila za plasman na SP. Međutim, fudbaleri traže četiri miliona dolara koja bi bila podeljena između 33 igrača koji su nastupili u kvalifikacijama za Mundijal.

„Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo da budemo tretirani drugačije od ekipa sa kojima nas upoređuju. Želimo da nas poštuju, a ne da nas iskorišćavaju“, rekao je jedan od najiskusnijih igrača Džonatan Osorio.

Kanadski reprezentativci su tražili više od dve ulaznice za svoje porodice na Mundijalu, koliko im je savez do sada obezbedio.

Utakmica između Kanade i Panama trebalo bi da bude odigrana noćas jedan sat iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.