U trendu

Katarina Bojičić: Nadam se da će rukometašice Srbije izboriti plasman na SP

BEOGRAD – Srpska rukometašica Katarina Bojičić izjavila je da je uverena da će se njena selekcija plasirati na Svetsko prvenstvo, koje će od 29. novembra do 17. decembra biti odigrano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Rukometašice Srbije se u Staroj Pazovi pripremaju za duele sa Turskom u baražu za plasman na SP.

„Kada nešto voliš kao što ja volim rukomet onda imaš i energije i snage.Ovo je naš izbor i koliko god da je teško, vredno je truda i tako se zaslužuje rezultat. Odatle i moj osmeh jer iako sam umorna volim da budem ovde, među ovim devojkama i zbog reprezentacije. Nadam se da ćemo ovo okupljanje završiti uspešno, da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo jer bi nam to svima mnogo značilo“, rekla je Bojičićeva, preneo je zvanični sajt RŠ.

Srbija će sedmog aprila gostovati selekciji Turske u Giresunu u prvom meču baraža za plasman na SP, a revanš je pet dana kasnije u Beogradu.

„Za mene bi plasman na SP značio dodatno, veliko iskustvo. Debitovala sam na Evropskom prvenstvu prošle godine i bila željna da se dokažem, sada bi ovom prilikom mogla da dodam još jedno veliko takmičenje što bi smatrala uspehom za svoje godine“, istakla je rukometašica Jagodine.

Ona je istakla da je zahvalna selektoru Srbije Urošu Bregaru na pozivu u nacionalni tim.

„Kada bih rekla da ne osećam pritisak, lagala bih, ali sam ujedno srećna i zahvalna na prilici. U našem sportu moraš da naučiš da se boriš sa očekivanjima koja su od tebe u reprezentaciji Srbije na najvišem nivou“, dodala je Bojičićeva.

Katarina Bojičić igra na poziciji pivotmena.

„Ženska reprezentacija ima bekove koji su srećniji kada naprave dobru asistenciju, nego kada postignu gol i zato i vole da nam dele lopte u toj meri“, zaključila je reprezentativka Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.