U trendu

Klop: Duel sa Dortmundom je priča koju samo fudbal može da napiše

Trener Liverpula Jirgen Klop izjavio je danas da je četvrtfinalni duel Lige Evropa protiv njegovog bivšeg kluba Borusije iz Dortmunda „priča koju samo fudbal može da napiše“ i da je igranje na Vestfalenu „jedna od najvećih stvari koja se može uraditi u fudbalu“.

Žrebom u Nionu danas je odlučeno da će u četvrtfinalu Lige Evropa igrati Liverpul i Borusija iz Dortmunda. Prva utakmica igraće se 7. aprila u Nemačkoj, a revanš je sedam dana kasnije na Enfildu. 

Klop je juče rekao da bi bilo ludo poželeti da „igrate protiv najjače ekipe u takmičenju“, ali je danas rekao da se raduje duelu.

„Veoma sam zadovoljan žrebom. Juče sam rekao da ne želim da igram protiv najjače ekipe, ali ako želite da osvojite Ligu Evropa i kada ste u četvrtfinalu, onda morate da pobedite najjače timove. Bolje je igrati protiv njih dve utakmice nego samo jednu. Srećan sam što ću predstaviti moj novi tim Dortmundu. Srećan sam što ću momcima pokazati divan stadion i lep grad“, rekao je Klop za sajt Liverpula.

Klop je s velikim uspehom predvodio Borusiju Dortmund, od 2008. do 2015. godine i osvojio je dve titule u Budnesligi i Kup, a 2013. godine igrao je u finalu Lige šampiona.

„To je priča koju samo fudbal može da napiše. Svi smo srećni. Tokom žreba smo analizirali utakmicu sa Sautemptonom, a zatim smo odmah otišli na trening i možda mi je mobilni telefon pun poruka“, rekao je 48-godišnji trener.

On je naveo da će Borusija biti „zaista snažan protivnik“, ali da ni njegova ekipa „nije loša“.

Liverpul je u osmini finala Lige Evropa izbacio Mančester junajted, a upitan da li će predstojeći dueli biti posebna prilika, Klop je odgovorio „100 odsto“.

„Nadam se da su svi koji su pre nekoliko meseci mislili da Liga Evropa možda nije toliko zanimljivo takmičenje, promenili mišljenje u poslednjih par nedelja. Utakmice protiv Mančester junajteda su bile dve velike utakmice, a sada igramo protiv Dortmunda. Ići u Dortmund i igrati protiv Borusije je jedna od najboljih stvari koje možete uraditi u fudbalu. Oni se 100 odsto raduju što će doći na Enfild. To je najbolje od fudbala i tako treba da bude. Svi se raduju tim duelima“, rekao je Klop.

On je naveo da još ima tri sezonske karte za Dortmund, ali da nije želeo da ih iskoristi da ne bi poremetio novog trenera.

„Bio sam 18 godina u Majncu, a onda sam posle pauze i sedam godina u Dortmundu prvi put otišao na stadion Majnca, ali ne kao trener, samo sam želeo da odem tamo. Nikada nije lako kada se vratite i sretnete neke prijatelje pošto je uvek tu novi trener i nisam želeo da smetam. Sličan problem imam u Dortmundu. I dalje imam tri sezonske karte ali moj sin ih koristi i veoma često odlazi na stadion, naravno kada nije u Liverpulu“, rekao je trener „crvenih“.

„Radujem se odlasku na Vestfalen. Nekoliko najboljih stvari u životu su mi se tamo dogodile, ali sa druge strane, mrzim sve to što bi se vrtelo oko mene u ovakvim utakmicama. Znam da je posao i znam kakve su okolnosti, ali da budem jasan, to mi se ne dopada. Uradiću šta moram i onda ćemo videti. Očekujem dve otvorene utakmice i mislim da će ih ceo svet gledati“, dodao je Klop.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.