U trendu

Košarkaši Partizana izgubili od Barselone u Evroligi

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na gostujućem terenu protiv Barselone 76:94 (24:29, 24:22, 20:23,8:20), u utakmici 29. kola Evrolige.

Partizan je predvodio Aleksa Avramović sa 27 poena, uz šut za tri poena 4/8. Zek Ledej postigao je 16 poena i imao je šest skokova, Džejms Naneli dodao je sedam poena, a Kevin Panter i Frenk Kaminski po šest poena.

U ekipi Barselone Nikolas Laprovitola bio je najefikasniji sa 17 poena, uz pet trojki iz osam pokušaja, Vili Ernangomes postigao je 15 poena, Rokas Jokubaitis 13, a Džabari Parker 12 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić utakmicu je završio sa devet poena i pet skokova.

Partizan je dobro počeo i predvođen Avramovićem poveo je 6:0 i 16:9. Domaći su posle toga pojačali i preko Jokubaitisa, Džabarija Parkera preokrenuli na 19:18. Do kraja deonice Barselona je stekla pet razlike, 29:24.

Poenima Ernangomesa Barselona je otišla na 32:24, a posle troje Aleksa Abrinesa i sa 37:28. Na drugoj strani Avramović i Danilo Anđušić pogodili su trojke i smanjili na tri poena zaostatka.

Košem Nanelija i poenima sa linije za slobodna bacanja Alena Smailagića Partizan je izjednačio na 38:38, ali su crno-beli posle toga popustili u odbrani i Barselona je otišla na 44:40.

Svojom trećom trojkom Avramović je smanjio zaostatak, Laprovitola je posle toga vratio trojku, a ubrzo je Barselona povela šest razlike (51:45). Naneli je zatim pogodio trojku i crno-beli su na poluvreme otišli sa tri poena zaostatka.

Barselona je dobro počela, pogađali su Kalinić i Parker, a posle trojke Rubija povela je 67:52. Posle toga šest uzastopnih poena postigao je Ledej, seriju je prekinuo Jan Veseli, a posle troje Laprovitole domaći su otišli na 12 razlike.

Trojku je vratio Avramović, a njegova ekipa je uspela da smanji na šest razlike 68:74, na kraju treće četvrtine.

Partizan je poslednju deonicu počeo košem Ledeja, posle toga četiri poena vezao je Ernangomes, a zatim je trojku pobedio Abrines za 81:70. Partizan se mučio u napadu dugo je bio bez poena, što je kaznio Laprovitola novom trojkom.

Avramović je pogodio dva bacanja na četiri i po minuta pre kraja utakmice, što je bio tek četvrti poen Partizana u deonici. Crno-beli su gubili lopte, Barselona je to kažnjavala i na kraju je ostvarila ubedljivu pobedu.

Partizan je 10. na tabeli sa 13 pobeda i 16 poraza, a Barselona je druga sa 20 pobeda i devet poraza.

U sledećem kolu Partizan će u utorak dočekati Baskoniju, a Barselona će dan kasnije u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.