Kuzmić: Real je san za svakog košarkaša

Srpski košarkaški reprezentativac Ognjen Kuzmić poručio je da je dolaskom u Real Madrid ispunio san i da je pred njim veliki izazov.

Dosadašnji centar Crvene zvezde juče je zvanično zadužio opremu devetostrukog šampiona Evrope posle potpisa dvogodišnjeg ugovora.

„Neverovatan je osećan postati košarkaš Real Madrida. To je sjajan klub sa velikom istorijom i veoma sam srećan što sam ovde“, rekao je Kuzmić za klupsku televiziju.

On je dodao da je uzbeđen što će ponovo igrati u španskom prvenstvu, gde je prethodno nosio dresove Unikahe i Huventuda.

„Igraću opet najjaču ligu u Evropi, drago mi je što sam se vratio u Španiju. Naučio sam jezik kad sam bio prošli put, što mi predstavlja dodatno zadovoljstvo“, rekao je Kuzmić i opisao sebe kao više defanzivnog košarkaš, ali da će dati timu sve što je potrebno.

Visoki centar naglašava da je svakom košarkašu san da igra u Realu i da je pred njim veliki izazov, kao i da se nada da će se brzo prilagoditi brzoj igri u radu sa trenerom Pablom Lasom.

Kuzmić je godinu dana proveo u Crvenoj zvezdi sa kojom je osvojio titule prvaka Srbije i Jadrana, kao i Kup Radivoja Koraća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.