U trendu

Lacio pobedio Romu u gradskom derbiju uz gol Baste

Fudbaleri Lacija pobedili su danas kao gosti u gradskom derbiju Romu sa 3:1, u utakmici 34. kola italijanskog prvenstva i ostvarili drugu uzastopnu pobedu.

Lacio je poveo u 13. minutu golom Baldea Kejte, posle dobrog šuta sa ivice šesnaesterca i asistencije srpskog igrača Sergeja Milinković-Savića. Roma je izjednačila golom Danijelea de Rosija iz diskutabilnog penala u 45. minutu. Penal je dosudjen pošto je sudija procenio da je Volas srušio Kevina Strotmana, posle čega su oštro protestovali fudbaleri Lacija.

Lacio je poveo u 50. minutu golom srpskog igrača Dušana Baste. On je šutnuo sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola zakačila igrača Rome Federika Facija i ušla u mrežu.

Pobedu Laciju obezbedio je Kejta, svojim drugim golom na utakmici u 85. minutu, posle kontranapada i dodavanja Senada Lulića.

To je prva pobeda Lacija u derbiju glavnog grada posle 2012. godine.

Lacio je ostvario 20. pobedu u prvenstvu i sa 67 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, koje vodi u grupnu fazu Lige Evropa. Roma je ostala druga na tabeli sa devet bodova zaostatka za Juventusom, četiri kola pre kraja. Ako crno-beli pobede u sledećem kolu osvojiće šestu uzastopnu šampionsku titulu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar