U trendu

Laško naredne tri godine zvanično pivo KŠ

BEOGRAD – Košarkaški savez Srbije (KŠ) i kompanija Hajneken Srbija potpisali su danas trogodišnji ugovor o partnerstvu na osnovu kojeg će brend te kompanije „Laško pivo“ biti zvanično pivo KŠ.

U Kući košarke ugovor su potpisali generalni sekretar KŠ Dejan Tomašević i direktor Hajneken Srbija Viktor Gilhofer.

„Veliko je zadovoljstvo što zbog kvalitetnog rada i dobrih rezultata imamo sve više kompanija iz inostranstva koje žele da budu naši partneri. Ali, to nam je i dodatna obaveza da na parketu održimo visok nivo rezultata. Prvi sledeći korak su prozori kvalifikacija za SP muškog tima da bismo se kvalifikovali u Kinu, kao i Evropsko prvenstvo za žene naredne godine. Verujem da će se ovo partnerstvo pretvoriti u dugogodišnju saradnju i nakon perioda od tri godine“, rekao je Tomašević.

On je potom ispričao anegdotu staru više od dve decenije kada ga je prilikom gostovanja ekipi Laškog otac zamolio da mu donese dve limenke piva i našalio se kako posle ovog ugovora očekuje da ocu na mesečnom nivou stiže bar gajbica na kućnu adresu.

Prvi čovek Hajnekena Srbije Gilhofer istakao je da se oseća privilegovanim u društvu trofejnog igrača kao što je Tomašević i dodao da je njegovoj kompaniji čast što je postala deo jedne uspešne košarkaške priče koja ima izvanredan recept za pobede i uspehe.

„Košarka je utkana u poru svakog čoveka u Srbiji, dovoljno je samo reći da je Srbija kao deo državnih zajednica pet puta bila prvak sveta, da ima osam evropskih titula, jednu sa OI plus još šest medalja. To je mnogim nacijama neostvarivo. Očekujem u narednom periodu dosta zajedničkog rada i svi se nadamo novim medaljama, posebno zlatnoj za Srbiju. Tu smo kao partneri da damo svoj doprinos uspesima“, rekao je Gilhofer, pre nego što je od Tomaševića dobio na poklon dres Srbije sa brojem 1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.