U trendu

Lažna bomba u Mančesteru korišćena u vežbi

Naprava nadjena na stadionu Old Traford zbog koje je odložena utakmica Premijer lige, ustvari je lažna bomba korišćena ranije u protivterorističkoj vežbi.

Gradonačelnik Mančestera i policijski komesar Toni Lojd rekao je da je ta situacija neprihvatljiva i naredio je hitnu istragu tog „fijaska“, preneo je Bi-Bi-Si.

„Nečuveno je da je nastala ovakva situacija i potrebno je sprovesti punu istragu kako bi se odmah otkrilo kako i zašto se to desilo i ko će biti odgovoran“, rekao je Lojd.

Stadion Old Traford evakuisan je u nedelju oko pola sata pre početka utakmice Mančester junajteda i Bornmuta, poslednje utakmice Premijer lige, jer je u jednom od toaleta na stadionu pronadjen sumnjiv paket, pa je odmah pozvana specijalna jedinica vojske koja je izvršila kontrolisanu eksploziju.

Pronadjenu napravu na stadionu policija je prvo opisala kao „neverovatno realističnu eksplozivnu napravu“.

Policija je kasnije saopštila da je napravu slučajno ostavila privatna kompanija posle bezbednosne vežbe, u kojoj su učestvovali psi dresirani da nadju eksploziv.

„Ovaj fijasko je izazvao veliku neugodnost pristalicama koji su došli izdaleka da gledaju utakmicu, potrošio vreme velikom broju policajaca i specijalnoj jedinici vojske i nepotrebno dovela ljude u opasnost“, rekao je Lojd.

Utakmica Mančester junajteda i Bornmuta biće odigrana u utorak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar