U trendu

Liga Evrope: Dobar start Partizana, remi sa Ć vajcarcima

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras u Bernu nereơeno 1:1 protiv Jang Bojsa, u utakmici prvog kola Grupe B u Ligi Evropa.

Pred 13.000 ljudi na stadionu „Ć vajcarska“ Partizan je poveo u 11. minutu golom Marka Jankovića, a izjednačio je Kristijan Fasnaht u 14. minutu. Crno-beli su osvojili bod uglavnom zahvaljujući golmanu Vladimiru Stojkoviću koji je u viĆĄe navrata odlično intervenisao.

U drugoj utakmici Grupe B Dinamo je u Kijevu pobedio Skenderbeg sa 3:1.

Partizan je imao prvu ĆĄansu u osmom minutu, kada je Leandre Tavamba ĆĄutirao preko gola, a minut kasnije domaći su mogli da povedu preko RoĆŸera Asalea, ali je golman Stojković odlično odbranio.

U 11. minutu crno-beli su poveli golom Jankovića, koji se, posle dodavanja Zorana ToĆĄića, lepim driblingom oslobodio protivničkog igrača i sa desetak metara poslao loptu u mreĆŸu.

Tri minuta kasnije domaći su izjednačili preko Fasnahta, koji je natrčao na loptu posle guĆŸve pred golom i poslao je u mreĆŸu.

Posle toga Jang Bojs je pojačao napade, ali je golma Stojković sačuvao Partizan. Prvo je u 25. minutu odbranio udarac Asalea zatim je tri minuta kasnije iz blizine zaustavio ơut Djibrila Soua. Lopta je krenula viosko ka golu, a Bojan Ostojić je glavom uspeo da je izbaci u korner.

https://www.youtube.com/watch?v=RVuvGrQ3EJw

Sudija Iơtvan Kovač je dozvolio oơtriju igru domaćih zbog čega su se u viơe navrata bunili igrači Partizana.

Ponovo je Stojković u 41. minutu spasio čist gol, ali posle nesigurne intervencije saigrača Marka Jevtovića, koji je nakon slobodnog udarca Miralema Sulejmanija, pokuơao da izbije loptu, ali je poslao ka golu, a Stojković je izbacio u korner.

Jang Bojs je prvi zapretio u nastavku utakmice, ali je ponovo Stojković odbranio ơut Nsamea i izbacio loptu u korner. Partizan je posle toga preuzeo inicijativu, pored gola ơutirao je Everton, ali je prave ơanse ipak napravio domaći tim, koga je ponovo sprečio golman srpskog ơampiona, odbranivơi udarce Fasnahta i Soua.

Partizan je u 87. minutu zapretio preko Solomona, ali je bez problema intervenisao golman David Von Balmos. U poslednoj prilici na utakmici Janković je izveo korner sa leve strane a Ostojić je loơe zahvatio loptu, posle čega je zavrơen meč.

U drugom kolu, 28. septembra, Partizan će od 21.05 u Beogradu igrati protiv Dinama iz Kijeva, a Skenderbeg će u isto vreme u Elbasanu igrati protiv Jang Bojsa.

Partizan: Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Everton, Jevtović – Janković, Tavamba, ToĆĄić – OĆŸegović

Jang Bojs : Von Balmos – Mbabu, Fon Bergen, Nuhu, Lotomba – Vasnaht, Sanogo, Đibril Sou, Sulejmani – Nsame, Asale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar