U trendu

Luis Enrike do 2017. godine u Barseloni

Trener Barselone Luis Enrike produžio je ugovor s tim fudbalskim klubom do 2017. godine, saopštio je predsednik evropskog prvaka Đozep Marija Bartomeu.

Enrike je prošlog leta preuzeo Barselonu i u prvoj sezoni osvojio tri trofeja, prvenstvo Španije, Kup kralja i Ligu šampiona.

„Postigli smo dogovor s Luisom Enrikeom i ostaće trener Barselone do 2017. godine“, rekao je Bartomeu, preneli su britanski mediji.

Barselona je postala prvi klub u istoriji koji je dva puta u istoj sezoni osvojio domaće prvenstvo, Kup i Ligu šampiona. Katalonski klub to je prethodno učinio 2009. godine, kada je trener bio Pep Gvardiola.

„Tripla kruna više od svega pokazuje jedinstvo Barselonine porodice“, rekao je Bartomeu.

Barselona je prošle subote u Berlinu osvojila petu titulu evropskog prvaka, pošto je u finalu Lige šampiona pobedila Juventus sa 3:1.

„Ekipa je zatvorila jednu eru uspeha i započela drugu s istim pobedničkim mentalitetom, koji će dugo trajati. Nastavićemo prema istom modelu uspeha, a to je rad (omladniske škole) Masije, koja uči mlade da budu ljudi i sportisti. Navijači Barselone imaju pravo da budu ponosni i da se osećaju privilegovanima što su članovi kluba“, dodao je Bartomeu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.