U trendu

Mahmuti: Igrali smo sportski, Zvezdi želim plasman dalje

Trener Darušafake Oktaj Mahmuti rekao je da večerašnja pobeda nad Crvenoj zvezdi mnogo znači njegovim košarkašima za samopouzdanje, a srpskom klubu je poželeo plasman u četvrtfinale Evrolige.

„Navijači su se skupili da proslave Zvezdin ulazak medju osam najboljih, ali se to nije desilo. Odigrali smo sportski, a Zvezdi želim pobedu sledeće nedelje i plasman u četvrtfinale“, rekao je Mahmuti novinarima posle utakmice u Beogradu.
Darušafaka je u Areni pobedila Zvezdu sa 80:61 i tako srpski klub sprečila da se kolo pre kraja Top 16 faze plasira u četvrtfinale Evrolige.

Turska ekipa je odavno bez šanse za plasman dalje, dok će Zvezda svoju priliku tražiti sledeće nedelje u poslednjem kolu.
„Ostvarili smo veliku pobedu, koja nam sigurno ništa rezultatski ne znači, ali ovaj tim ima mnogo problema i pobeda će nam mnogo značiti za samopouzdanje i za veru u to što radimo“, kazao je trener Darušafake.

On je dodao da je veoma zadovoljan igrom svog tima u Areni.
„Probali smo da kontrolišemo nivo utakmice, ne dozvoljavajući Zvezdi da lako poentira i da se razmaše na terenu. U drugom poluvremenu smo još jače i konkretnije pritisli, a u napadu smo bili veoma staloženi“, naveo je Mahmuti.
Košarkaš Darušafake Milko Bjelica poželeo je Zvezdi plasman u narednu fazu Evrolige.
„Dosta dobro smo igrali u odbrani, konstantno, što nije odlika naše ekipe ove sezone. Zvezda je bila pod velikim pritiskom, najteže su utakmice koje moraju da se dobiju. Želim im sreću protiv Cedevite i da se plasiraju u Top8“, rekao je Bjelica.

On je naveo da je igrati pred punom Arenom veliki motiv.
„Veliki je pritisak kada se igra u Areni. Mnogo naših igrača, uključujući mene, nismo imali priliku da igramo u ovakvom ambijentu i pred ovoliko navijača“, kazao je Bjelica.
Darušafaka će u poslednjem kolu Grupe E dočekati Lokomotivu sledeće nedelje, dok će Zvezda gostovati Cedeviti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.