U trendu

Mateus častio taksistu koji je vratio novčanik Nojeru

BEOGRAD – Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus odlučio je da časti taksistu koji je nedavno vratio izgubljeni novčanik golmanu Bajerna Manuelu Nojeru, preneo je danas Bild.

Taksista Azir S. došao je u centar pažnje nemačke javnosti nakon što je u taksiju vozio slavnog golmana. Azir je shvatio da je Nojer izgubio novčanik sa dokumentima, karticama i novcem, pronašao golmana Bajerna i vratio mu imovinu.

Nadao se da će, kao pošteni pronalazač, za to biti adekvatno nagrađen, ali je zauzvrat dobio samo potpisani dres Manuela Nojera.

„Ime i adresa Manuela Nojera bili su na njegovoj ličnoj karti. Unutra su bile kartice i oko 800 evra u gotovini. Nagrada je sprdnja! Imam četvoro dece i šta da radim s tim dresom“, izjavio je taksista za Bild i dodao da je potrošio 400 evra samo na gorivo dok je pronašao Nojerov dom.

Priču je čuo Lotar Mateus i povukao gospodski potez. Odlučio je da od Azira otkupi dres Manuela Nojera za 1.000 evra, a potom ga je predao na aukciju kako bi prikupio novac za humanitarne svrhe.

„Znam kako je izgubiti novčanik. Mnogo je posla kasnije. Nove kartice, dokumenti. Svaka mu čast što je spasio Manuela većih nevolja“, izjavio je Mateus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.