U trendu

Matić se vraća „kući“, ali pitaju se i Živković i Fejsa

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić se vraća u Lisabon, mesto gde je stekao afirmaciju u dresu Benfike, na meč A grupe Lige šampiona sa željom da sutra pomogne Mančester Junajtedu kako bi ostvario trijumf i ključan korak ka plasmanu u osminu finala.

Matić je dve i po godine igrao za najpopularniji portugalski klub (2011 – januar 2014), ostavio veliki trag efektnim golom u derbiju protiv Porta i dao doprinos osvajanju titule prvaka, odakle je obezbedio veliki transfer u Čelsi, a potom ovog leta na Old Traford kao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada za 45 miliona evra.

Matić je na poslednja dva gostovanja Lisabonu bio strelac, prvo je jedinim golom doneo pobedu Čelsiju protiv Sportinga u Ligi šampiona 2014, da bi godinu dana kasnije postigao spektakluran pogodak u porazu reprezentacije Srbije od Portugalije (2:1) u kvalifikacijama za EURO u Francuskoj.

Verovatno ni sada ne bi imao ništa protiv da se njegovo ime pojavi na semaforu, ali se na drugoj strani nešto pitaju Ljubomir Fejsa, na koga će u direktni sudar, kao i Andrija Živković, jedna od najvećih pretnji po gol odličnog Španca Davida de Hee.

Srbija bi mogla da ima još jednog aduta u tom meču jer su portugalski mediji najavili da će 18-godišnji golman Mile Svilar dobiti priliku na golu Benfike i postati najmlađi čuvar mreže u Ligi šampiona u istoriji.

Od ostalih susreta izdvajaju se onaj u Londonu gde Roma gostuje Čelsiju, sa akcentom na to što italijanski menadžer Antonio Konte protiv zemljaka ima velikih problema sa povredama igrača (Alvaro Morata, Ngolo Kante, Viktor Mozes..), Barselona prvi put od katalonskog referenduma igra na Nou Kampu gde stiže Olimpijakos, novi debi u Ligi šampiona ima Jup Hajnkes na klupi Bajerna protiv Seltika, a Juventus dočekuje lisabonski Sporting.

Raspored utakmica:

Grupa A: Benfika – Mančester Junajted, CSKA Moskva – Bazel.

Tabela: Junajted 6, Bazel 3, CSKA 3, Benfika 0.

Grupa B: Anderleht – Pari Sen Žermen, Bajern Minhen – Seltik.

Tabela: PSŽ 6, Bajern 3, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C: Karabag – Atletiko Madrid, Čelsi – Roma.

Tabela: Čelsi 6, Roma 4, Atletiko 1, Karabag 0.

Grupa D: Barselona – Olimpijakos, Juventus – Sporting.

Tabela: Barselona 6, Sporting 3, Juventus 3, Olimpijakos 0.

Osim utakmice u Azerbejdžanu Karabag – Atletiko koja se igra od 18 sati, preostalih sedam počinje od 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar