U trendu

Mbape u Kragujevcu bežao od miša

Fudbalsko čudo od deteta, priznao je da se pribojava atmosfere na stadionu Crvene zvezde, ali ovo nije prvi put da je Kilijan Mbape u poseti Srbiji. On je, naime, u našoj zemlji boravio i u martu 2016. godine i tada se uplašio – miša!

Kako prenose „Novosti“, pre dve i po godine dogodila se neverovatna anegdota u Kragujevcu, kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobedu od 1:0. Golom Kilijana Mbapea, u 41. minutu. Kasnije je Francuska postala šampion Evrope…

– Noć pred utakmicu, oko 23.30 sati, sam na parkingu zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela gde su odseli gosti. Momak blage naravi, fino vaspitan, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije hteo da se vrati u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i vidio miša –  priseća se direktor tog kvalifikacionog turnira i nekadašnji sudija Zdravko Jokić.

Od uprave hotela list je saznao i detalje „slučaja Mbape i miš“.

– U sobama smo tada imali skrivene trake sa lepkom, koje su u stvari mišolovke. Samo su sobarice znale za njih i bile dužne da ih redovno proveravaju. Naša i Mbapeova nesreća je bila to što je on po ulasku u sobu čuo da nešto cijuče ispod kreveta, a kada je video miša koji se tek zalepio na traku, pobegao je iz sobe glavom bez obzira i dugo nije hteo u nju da se vrati –  sećaju se zaposleni u hotelu u Kragujevcu.

A svoju posebnu ulogu imao je i pomenuti konobar sa parkinga.

– On je sve vreme govorio preplašenom Mbapeu samo jednu reč na engleksom jeziku, želeći da ga smiri… ket, ket! Konobar je želeo u Mbapeovu sobu da pošalje mačku, što je fudbalera dodatno unervozilo. Na kraju se negde oko ponoći francuski as, ipak, vratio u sobu i sutradan bio ubedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu – završava svoju anegdotu Zdravko Jokić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar