U trendu

Mediji: Teniski savez Australije pogresno informisao igrače

MELBURN – Nacionalni teniski savez Australije, koji vodi direktor Australijan opena Kreg Tajli, mogao bi biti odgovoran za probleme i situaciju sa Novakom Đokovićem, proizlazi iz dokumenata koje su objavili australijski mediji.

Australijski mediji Kod, Ejdž i Herald san objavili su, naime, dokaze da je Nacionalni teniski savez Australije poslao svim igračima, uključujući i Đokovića, pogrešne informacije o medicinskom izuzeću i mogućnosti da učestvuju na turniru Australijan open.

Dokument Teniskog saveza je poslat 7. decembra prošle godine i u njemu se navodi a zaražavanje kovidom u prethodnih šest meseci jeste osnov za izuzeće od vakcine, bez obzira na to što je još u novembru Savez dobio nalog Federalne vlade da to neće biti dovoljno.

Mediji su došli do dokaza da je Teniski savez Australije svesno poslao igračima pogrešne informacije, a, kako se navodi, Kreg Tajli je glavni krivac za Đokovićevu situaciju, jer je pogrešno informisao buduće učesnike turnira, pa su sada pod istragom još najmanje tri igrača čiji identitet nije poznat.

Đoković je kao razlog za izuzeće naveo činjenicu da je imao kovid u prethodnih šest meseci, ali osim toga mora da ima dokaz da je primio dve doze vakcine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar