najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Micić veruje da je dolazak u Zvezdu dobra odluka

Novi košarkaš Crvene zvezde Vasilije Micić rekao je danas da veruje da je napravio dobar izbor prelaskom u beogradski klub i dodaje da bi u crveno-belom dresu želeo da dobije veću minutažu nego u Bajernu iz Minhena.

“Verujem da sam napravio pravi izbor. Prvi utisci što sam u Beogradu su prelepi. Dolazim u trenutno najbolji klub u Srbiji i želim da doprinesem što je više moguće da ekipa ostvari najviše ciljeve. U prethodnom periodu u Bajernu nisam uspeo da se izborim za minutažu, ali verujem i želim ovde u tome da uspem”, rekao je Micić po dolasku u Beograd.

Micić je danas doputovao u Beograd iz Minhena, gde je prethodnih godinu i po dana igrao za Bajern.

“Prethodnih meseci treniram veoma jako… U Bajernu to tako mora. Mislim da sam zaslužio šansu, iako je zbog nekoliko poraza nije bilo. Želim na terenu da pokažem šta znam i to je jedan od razloga što sam u Zvezdi”, rekao je Micić.

On će u Zvezdi, čiji su mu navijači skandirali na finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu dok je nastupao za Mega Leks, nositi dres sa brojem 13.

“Uvek sam zamišljao da jednom u životu osetim tu draž da igram pred navijačima koji navijaju za tebe, a ne da igram protiv njih. Baš taj momenat na Kupu je bio neverovatan i voleo bih da to svojim partijama ponovo zaslužim”, rekao je on.

Španski mediji preneli su danas da je Micić u Zvezdu došao kao pozajmljen igrač, a predsednik crveno-belih Nebojša Čović je rekao da njegov dolazak zapravo povratak u njegov matični klub.

“Priča oko pozajmice, koja se pojavljuje u pojedinim inostranim medijima, treba da bude protumačena samo na jedan način – kao pokušaj pravdanja velikih ulaganja u igrača Vasilija Micića. Naša strategija i klupska politika godinama je dobro poznata. Onima koji je i pored toga i nakon četiri godine ne razumeju, teško da možemo da pomognemo”, rekao je Čović.

On je naveo da će Micić u Zvezdi dobiti minutažu.

“Radi se o interesantnom i značajnom projektu, kako za Crvenu zvezdu, tako i za srpsku košarku, imajući u vidu da je Micić izuzetno talentovan igrač reprezentativnog formata. Sticaj raznih okolnosti ga je doveo u situaciju da je u bliskoj prošlosti, malo igrao i dobijao malo šansi, što u Crvenoj zvezdi neće biti slučaj”, kazao je Čović.

“Takodje, u Beogradu i crveno-belom dresu će moći da igra i Top 16 Evrolige, što ranije nije bio slučaj”, dodao je on.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike