U trendu

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA „Kuću slavnih“

MIJE – Legendarni košarkaši trener Milan Vasojević posthumno je primljen 30. novembra u Mijeu u FIBA „Kuću slavnih“.

Predsednik Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Hamane Nijang uručio je specijalnu plaketu za prijem u „Kuću slavnih“ sinu Milana Vasojevića, Borisu Spasojeviću koji je prisustvovao svečanosti u društvu predsednika KS S-a Predraga Danilovića i generalnog sekretara Zlatka Bolića.

„Pre svega, želim da se zahvalim FIBA na pozivu da budem večeras na ovom fantastičnom događaju i što je organizacija ukazala mom ocu najveću čast i primila ga među velikane koji su ostavili pečat u razvoju svetske košarke. Moj otac je živeo za svoj posao, što se videlo kroz celu njegovu karijeru, kako klupskog trenera, tako i trenera reprezentacije Jugoslavije. Kao trener nacionalnog tima ostvarivao je velike pobede i ispisivao istoriju košarke. Imao je veliku energiju i ljubav prema svojim ekipama i košarci uopšte, a vodio je reprezentaciju do istorijskih pobeda koje se pamte i poštuju i danas. Tu su zlatne, srebrne i bronzane medalje na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Univerzijadi“, izjavio je Boris Vasojević.

Milan Vasojević je bio selektor ženske košarkaške reprezentacije Jugoslavije od 1980. god 1989. godine, sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Univerzitetskim igrama 1983. u Edmontonu i zlatnu medalju 1987. u Zagrebu, bronzanu i srebrnu medalju na Evropskim prvenstvima u Banjaluci 1980. i Kadizu 1987. godine, kao i bronzanu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1980. u Moskvi i 1988. godine u Seulu.

U klupskoj trenerskoj karijeri vodio je ŽKK Crvenu zvezdu, BKK Radnički i italijanski Italmeco.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar