U trendu

Milijaš i Ilić: Srbija sigurno ide na Mundijal

Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativci Nenad Milijaš i Saša Ilić, obojica učesnici Mundijala, uvereni su da će naslednici u dresu sa državnim grbom izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Na pola puta do Rusije smo u odličnoj poziciji, sada nam sledi meč protiv Velsa, na neki način sličan onom protiv Austrije u kvalifikacijama za Južnu Afriku kada sam ja igrao, takođe je termin bio jun, s tim da je ovaj Vels sigurno kvalitetniji“, rekao je Milijaš na promociji prvog „Heineken“ i Sony PS4 turnira u „Pro Evolution Sočeru“.

Iskusni vezista Crvene zvezde koji je igrao 2010. godine u Južnoj Africi smatra da je najvažnije da ekipa ide od utakmice do utakmice.

„Kvalifikacije su dugačke, mora da se ide korak po korak, ali jako je važno da ekipa ima dobru atmosferu, a potrebno je i malo sreće. Kvalitet je takođe tu, svi preduslovi da se ode u Rusiju i uveren sam da ćemo uspeti“, istakao je Milijaš, koji je za Srbiju odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola.

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić učestvovao je na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, postigao i pogodak protiv Obale Slonovače, takođe je uveren da će Srbiji biti među 32 najbolje selekcije u Rusiji.

„Na pola smo puta, dobro guramo, imamo odličan tim, koji po kvalitetu zaslužuje mesto na Mundijalu, a ekipa je dobro vođena od strane selektora Muslina“, smatra Ilić.

Prema njegovim rečima, predstojeći duel protiv Velsa izuzetno je važan.

„Svaka sledeća je najvažnija, ali ono što je najvažnije jeste da sve zavisi od nas“, uveren je Ilić, koji je za državni tim odigrao 37 utakmica i baš kao i Milijaš postigao četiri gola..

Srbija na polovini kvalifikacija vodi u D grupi sa 11 bodova koliko ima i drugoplasirana Republika Irska, dok Vels i Austrija imaju po sedam.

U narednom kolu 11 juna Srbija dočekuje Vels.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.