U trendu

Milojević: Imali smo ogromnu želju da budemo prvaci sveta

BEOGRAD – Legendarni golman C. zvezde Zvonko Milojevih evocirao je uspomene na 8. decembar 1991 godine, kada je Crvena zvezda u Tokiju osvojila Interkontinentalni kup, pobedom protiv Kolo Koloa (3:0)

„Otišli smo u Tokio sa željom da pišemo istoriju, osvojimo trofej i uradimo nešto što niko nije uradio na prostorima bivše Jugoslavije. Imali smo ogromnu želju da to postignemo i svaka priprema bila je usmerena ka tome. Specifičan momenat bio je na poluvremenu kada smo ostali sa igračem manje, a onda je Vladica Popović ušao u svlačionicu i rekao: ‘momci, jednom se igra za prvaka sveta i više nikad. Zaboravite da imamo igrača manje, izađite i pokažite da možete da pobedite’. Poslušali smo ga i postali prvaci sveta“, ispričao je Milojević.

Milojeviću je to praktično bio početak karijere.

„Ako ti se ikad dogodi da budeš prvak sveta, uglavnom je to na kraju karijere, a kod mene je bila specifična situacija. U mom slučaju, to je praktično bilo na samom startu karijeru, tek kada sam počeo da branim za prvi tim Zvezde. Hteo sam da to ponovim u jednom delu karijere, ali nisam uspeo, međutim, pamtiću večno sve godine u Crvenoj zvezdi“, naveo je Milojević.

Veruje u današnju Crvenu zvezdu i svog kuma.

„Dejan Stanković je moj kum i mi svi dobro znamo da Zvezda bez Evrope nije Zvezda. Zvezda je toliko velika i jaka da su uspesi u Evropi sastavni deo našeg kluba. Ipak, u ovom momentu, ovo što pravi Crvena zvezda je u rangu sa onim kada smo mi postali prvaci sveta. Što se tiče utakmice sa Bragom, bilo bi dobro da grupnu fazu završimo sa prvog mesta, ali cilj je da ostanemo u Ligi Evrope“, zaključio je Milojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar