U trendu

Mirković: Zvezda favorit? Može, ali uz nepisano pravilo…

BEOGRAD – Trener fudbalera Partizan Zoran Mirjković izjavio je danas da će rado prepustiti Crvenoj zvezdi ulogu favorita u 158. večitom derbiju, ali pod uslovom da se ostvari „nepisano pravilo“ da ne pobeđuje favorizovana ekipa.

„Ima neko nepisano pravilo da ne pobeđuje ekipa koja je favorizovana ili trenutno bolja. Ako je tako, onda ću im vrlo rado prepustiti ulogu favorita“, rekao je Mirković na konferenciji za medije u Humskoj.

On je dodao da je derbi najveća utakmica u srpskom fudbalu i izaziva nejveće interesovanje i emocije.

„Igramo protiv velikog, večitog protivnika i najvećeg rivala. Voleo bih da svi budemo dostojni utakmice i da budemo na tom nivou. Crvena zvezda ima izuzetan tim, ucesnici su Lige šampiona, što nije mala stvar. Pokazali su protiv Napolija da su konkurentni za to takmičenje, čvrsti su, dobri po bokovima, primaju malo golova, oni su jedna izuzetna ekipa“, rniej štedeo komplimente Mirković.

Kako je neveo obe ekipe se dobro poznaju, skauting je urađen, a izenađenja mogu da budu minimalna.

„Možemo da predvidimo mnoge stvari, ali sam tok utakmice niko ne može da predvidi. Svaki derbi do sada je obilovao, agresijom, mudrom igrom i taktčkim momentima“, kazao je šef struke crno-belih.

Trener crno-belih danas proslavlja 47. rođendan i nije krio da bi od igrača najviše voleo da mu poklone pobedu u nedelju.

Na pitanje koji derbi mu je ostao u najlepšem sećanju rekao je da je to bilo davno, misli 1994, ali da je svaki derbi priča za sebe.

„Svaka pobeda u derbiju je nenormalno slatka i draga, opet i porazi u derbiju su izuzetno gorki i teški“.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji trener Partizana nema većih problema.

„Sem povrđenih Zorana Tošića i Zlatana Šehovića svi su na raspolaganju“, rekao je Mirković i dodao da ima samo jednu dilemu oko sastava.

On je dodao i da ne bi voleo da sudija bude zvezda utakmice, ali da nema komentar o izboru sudije za večiti derbi.

„Voleo bih da suđenje da budu na visini zadatka, da ne budu zvezde oni već neko od igrača Crvene zvezde ili Partizana. Derbi je nešto posebno i radujem se što ću i kao trener imati priliku da učestvujem. To su posebne, zaista velike utakmice. Igrao sam i torinski i istanbulski derbi, ali ovaj beogradski je zaista nešto posebno“, kazao je Mirković.

Mladi fudbaler Partizana Danilo Pantić istakao je da je svaki derbi jedinstevn i ocenio da je predstojeći za crno-bele meč sezone.

„To je za nas utakmica sezone kao i svaki derbi mi smo spremni i u našoj kući idemo na čitav plen, Daćemo sve od sebe da uzmemo sva tri boda i videćemo u nedelju, neka bolji pobedi“, rekao je Pantić.

Kako je naveo nema lakih utakmica u Superligi Srbije.

„Svaka utakmica je teška, ali nijedna ekipa nije slaba kao što izgleda sa strane. Svaka je teška za sebe, sve ekipe poseduje kvalitet, manji ili veći. Naravno da velike utakmice donose velike igrače i brže se sazreva, ali i ostale imaju značaj. Derbi je utakmica za sebe i svaki donosi nešto novo i nikad ne pobeđuje bolja ekipa. Pripremamo se isto za svaku utakmicu i neka pobedi bolji“, zaključio je Pantić.

Duel Partizan i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar