U trendu

Morinjo: Trebaće mi vreme da promenim ekipu

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da će mu biti potrebno vreme da promeni izgled i igru ekipe, posle njegovog prethodnika Luja van Gala.

Morinjo je u maju preuzeo Mančester junajted, kada je zamenio otpuštenog Lujva van Gala. Za vreme Van Gala igru ekipe kritikovali su brojni bivši igrači, mediji i navijači, nazivajući je dosadnom.

Upitan o prilagodjavanju igrača promenama, Morinjo je rekao da je njegova filozofija „drugačija“, ali da ne misli da je bolja od Van Galove.

„Moje ekipe su drugačije od ekipa gospodina Van Gala. Želim da budem jasan, ne kažem da su moje ekipe bolje, ili da imam bolje ideje, ili da su moji principi igre bolji, nikako. Moje ekipe su drugačije i nalazim se u teškoj situaciji da promenim dinamiku. Bilo bi mi lakše da imam 20 novih igrača i da počnem od nule. Oni su za dve godine usvojili principe koji nisu moji, jasno je, nisu moji“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Tokom letnjeg prelaznog roka na Old Traford su došli Zlatan Ibrahimović, Henrik Mhitarjan i Erik Bejli, a Morinjo je zainteresovan i za igrača Juventusa Pola Pogbu.

„Igrači su igrači i oni uvek pokušavaju da se prilagode željama trenera. Posle dve godine rada, oni neke stvari rade automatski i to je teško promeniti. Ali, naporno radimo i igrači se trude. Naravno, grešimo i daleko smo od savršenstva, ali daju sve od sebe da se adaptiraju i korak po korak, moj tim će biti moj tim“, naveo je bivši trener Čelsija i Real Madrida.

Tokom priprema igrači Junajteda su pobedili Vigan i Galatasaraj, izgubili su od Borusije Dortmund i odigrali nerešeno bez golova sa Evertonom, u utakmici posvećenoj karijeri kapitena Vejna Runija. Utakmica sa Mančster sitijem je otkazana.

Morinjo je samo u poslednje dve prijateljske utakmice u timu imao igrače koji su za svoje reprezentacije igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Morinjo je izrazio zabrinutost zbog načina na koji su tekle pripreme za predstojeću sezonu.

Mančester junajted će sutra od 17 časova na londonskom Vembliju igrati protiv šampiona Lestera, za trofej Komjuiti Šild.

Sezona u Premijer ligi počeće narednog vikenda, a Mančester junajted će u nedelju 14. avgusta igrati na gostujućem terenu protiv Bornmuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.