U trendu

Murinjo ga više ne želi: Jedna od legenda Mančestera odlazi u Kinu?

Ako je za verovati engleskim medijima, koji se pozivaju na izvore bliske igraču, Vejn Runi (31) definitivno odlazi iz Mančester Junajteda. Napadač „crvenih đavola“ navodno je nezadovoljan minutažom i situacijom u timu i već do početka sledeće nedelje trebalo bi da ode u Kinu.

Runi je sve manje u Murinjovim planovima i sve češće na klupi, a nije ni putovao sa timom u Sent-Etjen gde Junajted večeras igra utakmicu šesnaestine finala Evropske lige.

„Naravno da ne mogu da garantujem da će ostati. Ne mogu da kažem da ću ja ovde biti sledeće nedelje, a kamoli neki igrač. Nikada ne bih terao takvu legendu iz kluba. Ne želim da ode i srećan sam što ga imam. Ali, njega morate da pitate želi li da ode ili ne“, rekao je Murinjo.

Runiju Tianjin Kvanjian nudi 42 miliona evra po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač u istoriji. Prijateljima je navodno već rekao da definitivno odlazi iz Junajteda, a prelazni rok u Kini traje do sledećeg utorka.

Navodno Everton želi da ga vrati ali klub sa Gudison Parka ne može da mu ponudi gotovo 12 miliona evra na godinu, koliko trenutano ima u Junajtedu. Nije započeo utakmicu u prvom timu od 17. decembra, a ugovor mu traje do leta 2018. godine s opcijom produženja za još 12 meseci.

Runi nije ni blizu prve Murinjove opcije, koji prednost daje Zlatanu Ibrahimoviću, ali i Rašfordu i Martijalu, a na leto planira da dovede Antoana Grizmana, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.