najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mutko: Odluka IAAF o suspenziji doneta pod pritiskom

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da je Međunarodna atletska federacija (IAAF) pod pritiskom donela odluku da suspenduje Atletski savez Rusije (RAF) zbog navodnog dopinga.

“Odluka je doneta pod pritiskom. Ali, svi moraju da shvate da to (doping) nije problem Rusije već problem svetskog sporta”, rekao je Mutko u Ruskoj dumi, preneli su ruski mediji.

IAAF je prošlog petka suspendovala Atletski savez Rusije iz svih međunarodnih takmičenja posle izveštaja Svetske anti-doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu ruskih atletičara.

Olimpijski komitet Rusije (ROC) u ponedeljak je saopštio da će što pre uvesti reforme u RAF, kako bi ruskom timu bilo dozvoljeno da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

IAAF je posle tiga osnovala tim inspektora da provere program reformi, koji bi mogao da dovede do ukidanja suspenzije.

Mutko je rekao da očekuje da će reforme trajati dva do tri meseca.

“Sve potrebne odluke su donete. ROC će kontrolisati posao. Osnovaćemo nezavisnu komisiju da upravlja situacijom u atletici”, rekao je on i dodao da je Rusija, kako bi popravila skandal, otpustila brojne sportske funkcionere koji su bili umešani.

“Sve ćemo prečešljati”, naveo je Mutko.

Predsednik ROC Aleksandar Žukov rekao je da bi trebalo kazniti dopingovane sportiste, a da bi onima koji su “čisti” trebalo dozvoliti da učestvuju na Igrama u Rio de Žaneiru.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike