U trendu

Na Adi Ciganliji počelo finale SIM za Srbiju

BEOGRAD – Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju zvanično je počelo danas svečanim otvaranjem, za prvu grupu sportova, na rukometnim terenima JP Ada Ciganlija.

Ovo je šesta godina za redom da se Igre održavaju u Srbiji, a prvo će se u sredu i četvrtak održati takmičenja u tenisu, šahu, uličnoj košarci, rukometu i stonom tenisu.

Igre je zvanično otvorila predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, koja se zahvalila učesnicima na dosadašnjim pobedama i lepom druženju.

„Dragi mali i veliki SIMovci, dobro došli na državno prvenstvo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Svima želim mnogo sreće i da se takmičite u duhu fer pleja. Koristim priliku da se zahvalim svim gradovima i opštinama, koji su bili domaćini Igara ove godine, Organizacionom odboru i svim koordinatorima. A posebno hvala ide deci Srbije, jer su zavolela ove Igre, kao najlepšu sportsku priču za njih“, istakla je Jovanović.

Uz koordinatore specijalni gosti na ceremoniji otvaranja bili su izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

U četvrtak i petak u planu su završna takmičenja u odbojci, odbojci na pesku, turniru Coca Cola CUP u malom fudbalu i Lino turnir između dve vatre.

SIM su ove godine posetile 32 grada i mesta u Srbiji, uz ušešće više od 75.000 dečaka i devojčica, osnovno školskog uzrasta. Oni najbolji sa turnira širom Srbije, njih 2.349 družić se u glavnom gradu od utorka do petka.

Pobednici u devet sportova obezbediće besplatan put u Split na regionalno finale koje počinje 15. avgusta.

Organizatori su iskoristili priliku da se na podršci zahvale predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, koja je od 2014. visoki pokrovitelj manifestacije, ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, na ogromnoj pomoći u organizaciji Igara, gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i mnogim drugim javnim institucijama

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.