U trendu

Nadal je juče prozvao Federera, a danas je stigao Rodžerov neočekivan odgovor

U intervjuu pred početak Mastersa u Monte Karlu, najbolji teniser sveta, Rafael Nadal, govorio je i o tome kako mu je žao što ove sezone neće imati prilike da se na šljaci susretne sa Rodžerom Federerom, koji je, iako je prethodno izrazio želju da igraju mečeve na najsporijoj podlozi, odustao od učešća na turnirima na šljaci.

Švajcarac se nije osvrnuo na ovu opasku Nadala, već ga je pohvalio i rekao kako Nadal može da nadmaši njegov rekord po broju osvojenih Grend Slem titula.

– Imam osećaj, kada je današnji tenis u pitanju, da smo svi podjednako dobri na svim podlogama, a ako uhvatite pravi ritam nije nemoguće da ‘naštancate’ nekoliko titula u nizu. Takođe, vaši rekordi i dostignuća nisu ‘bezbedni’ kao što je to bio slučaj, recimo, osamdesetih godina prošlog veka – rekao je Federer, a prenosi B92.

Legendarni Švajcarac stigao je u januaru do jubilarnog dvadesetog trofeja sa četiri najveća i najvažnija turnira u ‘belom sportu’, dok Španac drži drugo mesto večne liste sa četiri manje.

– Nikada nisam razmišljao o kraju, iskreno, pa je tako bilo i pred start ovogodišnje Australije. Imao sam osećaj da sam jako blizu toga da ponovo pobeđujem i osvajam titule, da sam nadomak prvog mesta i da i dalje mogu da pobeđujem najbolje – istakao je Rodžer.

Još uvek je nepoznato da li će se Federer pojaviti na Rolan Garosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)