U trendu

Nastase dva puta privodjen u jednom danu

Bivši rumunski teniser Ilije Nastase danas je dva puta privodjen u Bukureštu zbog saobraćajnih prekršaja – najpre jer je vozio automobil pod dejstvom alkohola i odbijanja da uradi alko test, a potom zbog toga što je vozio skuter bez dozvole.

„Pošto je bio vidno alkoholisan, traženo je da uradi alko test čemu se opirao i vredjao policajce“, navela je policija koja je rano jutros privela Nastasea i otvorila istragu protiv njega, a potom ga pustila na slobodu.

Šest sati kasnije, policija je ponovo zaustavila 71-godišnjeg Nastasea, pošto je na skuteru prošao kroz crveno svetlo. On je, pri tom, skuter vozio bez dozvole koja mu je oduzeta nakon prvog prekršaja.

Nastase, nekadašnji najbolji teniser sveta, priznao je da je pio pivo, ali je tvrdio da ga je policija maltretirala i bacila na zemlju prilikom prvog privodjenja.

Tokom drugog provodjenja, Nastase je snimljen kako ismeva policajce i kako ih optužuje da se ponašaju kao milicija iz doba komunizma.

Nastase je početkom februara platio 20.000 dolara kazne Medjunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) zbog uvreda i „nedoličnog ponašanja“ tokom meča u Fed kupu. On je tada suspendovan iz Fed i Dejvis kupa do 2019, a iz sporta do 2021. godine.

Nastase je ranije rasistički vredjao teniserku Serenu Vilijams, ali se izvinio, uz ocenu da su mediji „preuveličali“ dogadjaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.