najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nejmar je potpisao ugovor u skladu sa zakonom

Fudbaler Barselone Nejmar potpisao je ugovor s tim klubom “u skladu sa zakonom, etičkim i moralnim načelima”, saopštila je danas brazilska konsultanstka firma koja ga zastupa.

Špansko tužilaštvo zatražilo je danas od suda u Madridu da kazni Nejmara dvogodišnjom kaznom zatvora i novčano sa 10,6 miliona dolara. Brazilski reprezentativac je optužen za korupciju i neregularnosti prilikom transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

“Nismo zabrinuti pošto su svi ugovori potpisani u skladu sa zakonom, etičkim i moralnim načelima, a Santos i Barselona su toga svesni. Kada dodje vreme, sve strane će predstaviti odbranu”, navodi se u saopštenju firme NN Konsultorija, čiji je vlasnik Nejmarov otac.

Postupak je pokrenut posle žalbe brazilskog investicionog fonda DIS, koji je bila vlasnik 40 odsto prava na Nejmara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu.

Barselona je tada navela da je transfer vredan 57,1 milion evra, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8. Medjutim, španski sud naveo je da je transfer vredeo 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike