Nekadašnja teniska legenda: Federer je prevarant, Rodžer: Sve je po pravilima

Švajcarski teniser Rodžer Federer po osvajanju Gren slema u Melburnu našao se na udaru teniskih legendi koje smatraju da se ovogodišnji šampion Australijan opena u finalu služio prevarama.

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš iskritikovao je Rodžera Federera zbog poteza u finalu Melburna.

Federer je početkom petog seta zatražio i dobio medicinski tajm-aut, a Keš smatra da je to bio bezobrazan potez, i oslovio ga je ‘legalnim varanjem’.

„Ne zaustavljate maraton jer ste umorni. Ne mogu da naglasim dovoljno da takvo ponašanje nije pod adekvatnim nadzorom medicinskog tima u okviru (ATP) tura. To je pogrešno, pogrešno i pogrešno. To je varanje, a dozvoljeno je. Legalno varanje, ali i dalje nije u redu“, rekao je ljutiti Keš uživo na radiju tokom meča Federer-Nadal.

Novom šampionu Melburna po podizanju rekordnog 18. Gren slem trofeja postavljeno je pitanje o ovo slučaju.

„Rekao sam sebi ‘pravila su tu da bi ih koristio’. I ja mislim da ne bismo smeli da zloupotrebljavamo ova pravila i remetimo sistem. Time se vodim već 20 godina. Zato mislim da je u ovom slučaju takva kritika preterivanje. Ja sam teniser koji najmanje zove tajm-aut, tako da ne znam o čemu Keš priča“, rekao je petostruki šampion Australije, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.