U trendu

Njujork Tajms: Zvezda podseća da istorija ne kreće 1992.

NJUJORK – Jedan od najuglednijih svetskih listova „Njujork Tajms“, na dan povratka Crvene zvezde u Ligu šampiona, posvetio je veliki tekst šampionu Evrope iz 1991. godine.

Novinar Rori Smit kaže da je Zvezdin povratak u elitu posle 26 godina eho kako su nekad postojala vremena kada fudbalski tereni nisu bili različiti, kada su u borbi za najvažniji trofej učestvovali samo šampioni zemalja, a ne najbogatiji klubovi iz Engleske, Španije ili Italije.

„“Trijumf Crvene zvezde pre 27 godina pripada nekom drugom svetu. Ta pobeda predstavlja nešto sasvim drugačije – to je poslednji put da je tim iz istočne Evrope bio u mogućnosti da se bori sa gigantima sa zapada. Samo je Dinamo Kijev 1999. godine došao do polufinala Lige šampiona. U retrospektivi, 1991. godina nije bila samo kraj za jedan klub ili državu, već za pola kontinenta“, navodi se u tekstu.

Ipak, zaključuje se da Zvezdi pripada mesto u Ligi šampiona ove sezone, čak i ako se ispostavi da će njeno učešće biti ‘minijaturno’.

„Zvezdino učešće neće biti samo da popuni broj klubova, da bude prepreka, već će poslužiti kao uspomena, podsetnik, onoga što je izgubljeno“, navodi novinar Njujork Tajmsa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.