U trendu

Nole, nazad nećeš moći

Šta god da odluči epski heroj svetskog sporta Novak Đoković, biće to pravi izbor za njega i uvek pogrešan za nas.

Samo je na Novaku Đokoviću bilo da se odluči hoće li se vratiti u tenisku igru prestola punom snagom ili će početi da upoznaje život koga se odricao još od vremena dečaštva. On poseduje sva prava na samoga sebe. Šta god da odluči, biće to pravi izbor za njega i uvek pogrešan za nas.

Noletova glava je isuviše dugo štrčala među postrojenim Srbima i samo se čekao trenutak da se nasluti njegova abdikacija, pa da se sprovede omiljena nacionalna operacija: skraćivanje najvećeg sportiste Srbije. Naravno, za glavu. S idolopoklonstvom smo gledali momka koji se popeo na visine gde bi većina nas preživljavala s maskama za kiseonik. Gledajući ga, mi smo bili ti koji serviramo za meč loptu. Nole je naš medijum u carstvu snova i zato smo mnogo više žalili za tom opsenom, nego on sam.

Otuda je bilo tolike količine anksioznosti kada se analiziralo Noletovo posustajanje, jer u dijagnozi društva stvaranog na temeljima kolektivizma, njemu je odavno zabranjeno da forhendom promaši liniju ili da pogodi mrežu. Zato što nam se noćima činilo da poen gubimo mi, a ne Nole.

Morao je, međutim, doći taj trenutak da epski heroj svetskog sporta počne da razmišlja da se konačno vrati kući.

(Aleksandar Apostolovski, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.