U trendu

Od mrzitelja do najveće podrške: Kirjos otkrio šta piše u poruci koju mu je poslao Đoković

Australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da mu je Novak poslao poruku na Instagramu zbog dešavanja u Australiji.

Kirjos je poznat kao jedan od najvećih „hejtera“ prvog reketa sveta i više puta je pričao da je za njega Rodžer Federer najveći u istoriji.

Novaka je nazivao i folirantom, ali ga u situaciji u kojoj se našao u Melburnu sada – potpuno podržava.

U podkastu „Bez granica“, poželeo je i da Đoković uzme titulu u Melburnu, što je doskora zvučalo neizrecivo za njega. Novak mu nije ostao dužan.

„Lično me je kontaktirao Novak putem Instagrama. Napisao mi je: ‘Hvala što si uz mene’, jer nije očekivao da ću baš ja izaći u medije i reći sve što sam rekao“, objasnio je Kirjos.

„Napisao je: ‘Pokušavaš da zapravo razumeš situaciju i da imaš malo objektivnosti pre nego što ispališ metke'“, kaže Australijanac.

Novak je prethodnih dana predmet kritika i među kolegama iz sveta tenisa, posebno među australijskim političarima.

Stefanos Cicipas i Rafael Nadal su zagovornici vakcinacije, pa Kirjos kaže da i njih razume, ali je otkrio i da su ga mnogi ljudi pitali: „Kako možeš“, kada je reč o podršci za Đokovića.

„Svima sam odgovorio da ga razumem. Kad me pitanju kako se osećam, uzvratim – posramljeno. Samo je tražio razumevanje. A cela Australija se usmerila svim silama na jednu metu. On više ne zna ni šta bi trebalo da radi. Ukinuli su mu vizu, vratili na sud, dobio ih je, taman počeo da se sprema za takmičenje, oni ga opet vrate u sudnicu. Ludilo“, rekao je Kirjos.

Podsećamo, Australijanci su Đokoviću dvaput ukidali vizu i oba puta je pravdu tražio pred sudom. Treće i finalno saslušanje je u subotu od 23.30 po srpskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.