U trendu

Odbojkašice otputovale u Japan: Daćemo sve od sebe

BEOGRAD – Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan letom preko Frankfurta, u gradu Hofu, u kojem će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara.

Odbojakšice će na OI braniti srebro osvojeno u Riju 2016. godine, a u Tokio putuju i kao aktuelne evropske i svetske šampionke.

U avionu koji je danas u 13.55 sati poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 14 igračica koje će konkurisati za sastav reprezentacije koji će nastupati na Olimpijskim igrama.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor Zoran Terzić istakao je da će ekipa u Hofuu imati sjajne uslove za obavljanje poslednjih priprema za nastup na Igrama.

„U Hofuu ćemo imati sve uslove da se dobro spremimo. Ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujemo da će i ovoga puta, kao i 2018. godine to biti uspešan pripremni kamp. Bićemo tamo pet dana što je dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u Igri kako bi spremni dočekali Igre. U Tokio idemo kao olimpijski vicešampioni i aktuelni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe, i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ono što je bitno, jeste da su igračice spremne da daju svoj maksimum“, rekao je Terzić.

Kapitenka reprezentacije Maja Ognjenoviććje rekla da ćee naše odbojkašice dati sve od sebe da ponove ili čak i nadmaše rezultat koji je ostvaren u Riju pre pet godina.

„Uzbuđeni smo zbog toga što konačno krećeemo u Japan. Imali smo duge i ozbiljne pripreme, kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da ništa predviđamo, ali smo svesni da imamo pozitivan pritisak, koji i sada osećamo i nadamo se da ćemo od utakmice do utakmice uspeti da budemo sve bolji i bolji“, rekla je Ognjenović.

Tijana Bošković, najbolja igračica proteklog Svetskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila naslov prvaka, stakla je da veruje u kvalitet naše reprezentacije.

„Ja sam jako srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo opet biti deo Olimpijskog tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Ja verujem u naš kvalitet i u sve ono što smo radili proteklih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama.“

Brankica Mihajlović takođee podvlači da će reprezentacija u Hofuu imati optimalne uslove da obavi poslednje pripreme pred početak Olimpijskih igara.

„Drago mi je što konačno putujemo u Japan nakon odloženih Igara. Uvek je lepo ići u Japan, pogotovo u grad Hofu za koji nas vežu lepe uspomene i emocije. Igranje za reprezentaciju je uvek čast i želimo da na ovim Olimpijskim igrama napravimo najbolji rezultat do sada. Daćemo svoj maksimum, to je jedino što možemo da obećamo“, rekla je Mihajlović.

Milena Rašić napominje da je cela ekipa svesna da na Igre putuju sa epitetom osvajača medalja i da će naše odbojkašice pokušati i ovoga puta da opravdaju očekivanja.

„Nakon dva meseca priprema putujemo. Dobro je što idemo u Hofu, tamo smo uvek imali sjajne uslove. Možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe na terenu. Razumemo da imamo obavezu kao aktuelni svetske i evropske šampinke i olimpijske šampionke i nadamo se da ćemo na terenu ispuniti sva očekivanja“, istakla je Milena Rašić.

Igračice koje su danas krenule u Japan: Maja Ognjenović, Slađana Mirković, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Silvija Popović, Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić, Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Katarina Lazović.

Nakon pripremnog kampa selektor Terzić odrediće spisak od 12 igračica koje će nastupati na Olimpijskim igrama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pridružiće se ostalim srpskim olimpijcima u Olimpijskom selu 22. jula. Prva utakmica u grupnoj fazi naše odbojkašiće očekuje 25. jula kada će protivnik biti Dominikanska republika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.