U trendu

Odbojkašice Srbije: Bićemo spremne za četvrtfinale EP

Odbojkašica Srbije Tijana Malešević rekla je danas da u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva njena ekipa nema prava na grešku i da će spremna dočekati četvrtfinalnu utakmicu na turniru u Bakuu.

„Uspešno smo završile prvi deo takmičenja, rezultatski dobro, a prvenstveno sam zadovoljna igrački, jer smo iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje. Protiv Belgije su sve igračice dobile šansu i zaista smo je iskoristile kako treba. Napravile smo lepu uvertiru pred ono najvažnije što nas čeka“, rekla je Malešević, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije igraju u četvrtak od 18.30 u Bakuu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv pobednika večerašnjeg duela Belorusije i Češke.

Malešević je navela da je njena ekipa imala dovoljno vremena da se pripremi, pošto je imala problema sa povredama, ali i da će bez obzira na pauzu od tri dana bez utakmice, spremno dočekati četvrtfinalni meč.

„Igraćemo ili protiv Češke ili Belorusije. Čehinje znamo, igrale smo dva puta ove godine, ali beloruski tim ne poznajemo. Bez obzira na sve sigurna sam da ćemo spremne dočekati meč, nemamo više pravo na kiks, ide eliminaciona faza i verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje“, rekla je ona.

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović rekla je da njenu ekipu očekuje najvažniji deo turnira.

„Igrale smo dobro protiv iskunsih ekipa, nismo očekivale da ćemo sa 3:0 pobediti Holandiju. Sve je prošlo kako treba, sada dolazi najbitniji deo u kome se ne prašta nijedan poraz. Koncentrisane smo na svaku utakmicu, ne znamo ko će nam biti protivnik, ali bićemo spremne. Strpljivo čekamo, treniramo“, navela je Stevanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar