U trendu

Oklahoma u finalu Zapada

Košarkaši Oklahome plasirali su se prošle noći u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su eliminisali San Antonio sa 4:2 u pobedama.

U šestoj utakmici polufinalne serije Oklahoma je na svom terenu slavila sa 113:99.

Oklahoma će u finalu Zapada igrati protiv Golden stejta, a ta serije počinje u noći izmedju ponedeljka i utorka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 37 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 28, a Stiven Adams 15.

U redovima San Antonija najbolji je bio Kavaj Lenard sa 22 poena, Tim Dankan je postigao 19, dok je Lamarkus Oldridž utakmicu završio sa 18 poena i 14 skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović je na terenu proveo šest i po minuta i za to vreme je postigao dva poena i upisao jedan skok.

Oklahoma je loše počela ovu polufinalnu seriju, pošto je u prvom meču izgubila sa 124:92, ali je ekipa Bilija Donovana, ipak, slavila na kraju.

„Tu prvu utakmicu smo odmah zaboravili. Nakon toga smo imali drugačiji pristup, znali smo šta treba da uradimo kako bismo pobedili u seriji. Oni su sjajan tim, dobijaju više od deset godina u istom ritmu. Ponosan sam na svoje momke“, rekao je Vestbruk posle šeste utakmice.

Oklahoma je kontrolisala šesti meč od početka do kraja, u drugoj četvrtini već je imala prednost od 47:29, da bi na kraju prvog poluvremena vodila sa 55:31.

Kako je ekipa San Antonija igrala u prvom poluvremenu, u kome su postigla samo 31 poen, najbolje svedoči podatak da im je to bilo najslabije poluvreme ove sezone.

Sparsi su u finišu utakmice prišli na 11 poena razlike, ali to je bilo sve što su uspeli da urade.

Pred Oklahomom je sada novi zadatak i jak protivnik – aktuelni šampion, ekipa Golden stejta.

„Golden stejt je veliki tim. Biće to veliki izazov. Imamo malo vremena da se pripremimo za tu seriju, ali sada treba samo da uživamo jer smo izborili još utakmica“, rekao je Donovan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.