U trendu

Partizan bira predsednika: Treća sreća ili novi krah?

Fudbalski klub Partizan danas iz trećeg pokušaja bira predsednika na Vanrednoj skupštini, nakon što su prethodne dve pratile brojne svađe, sukobi i nedostatak kvoruma za održavanje.

Skupština je zakazana za 17 sati u prostorijama Sportskog centra Teleoptik, a za čelno mesto kluba figuriraju dva kandidata, sadašnji predsednik privremene uprave i prvi čovek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-belih.

Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dve strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat.

Koliko je konfuzna situacija u Humskoj najbolje govori činjenica da je Fudbalski savez Srbije, na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, morao da reaguje i uputi određene smernice uoči Skupštine, ali i smiri tenzije.

Ni pred treću sednicu nisu mogle da se zaobiđu nesuglasice, pošto su se delegati okupljeni oko Bjekovića žalili na „nezakonite radnje prilikom izbora novih članova“, dva dana pre odluke Suda oko tog pitanja i tužbe opozicije.

Zbog toga je i veliko pitanje da li će se Bjeković i saradnici uopšte pojaviti u „Zemunelu“, kao prošli put kada nije ispunjen kvorum, za koji je potrebno prisustvo 33 delegata od ukupno 65.

Partizan nema predsednika od decembra prošle godine i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.