U trendu

Partizan izjednačio na 2: 2, odluka o prvaku u ponedeljak

BEOGRAD – Košarkaši Partizana ubedljivo su večeras savladali Crvenu zvezdu sa 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21) i izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige.
Pred oko 3.500 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolič“ izabranici Željka Obradovića odigrali su najbolji meč protiv večitog rivala u ovoj sezoni, pa će šampiona regionalnog takmičenja odlučiti peta utakmica koja je na programu u ponedeljak, 6. juna, u 20 časova.
Prednost domaćeg terena na utakmici odluke imače košarkaši Crvene zvezde.
Crveno-beli su dobro otvorili meč trojkama Ostina Holinsa, ali usledila je serija Partizana 21:5 u prvoj četvrtini kojom je postavljen temelj za ubedljiv trijumf crno-belih.
Od tog trenutka sve je išlo na vodenicu domačina koji je u nastavku meča samo uvećavao prednost i došao do maksimalnih 34 poena razlike (107:73) u 37. minutu igre.
Partizan je u prvom poluvremenu postigao čak 68 poena što je rekord finala i završnih turnira regionalnog košarkaškog takmičenja.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksa Avramović sa 24 poena, dok je Matijas Lesor dodao 19. Sa druge strane, u redovima Crvene zvezde istakao se Ostin Holins sa 19 poena.
Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ odigrana je pred smanjenim kapacitetom jer je ABA liga kaznila Partizan zbog incidenata na prethodnoj utakmici.
Pobednik ABA lige predstavljaće Srbiju i region u Evroligi naredne sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.