U trendu

Partizan kaznjen novčano i delimičnim pražnjenjem dvorane

BEOGRAD – Disciplinski sudija ABA lige kaznio je košarkaški klub Partizan sa 50.000 evra i delimičnim pražnjenjem dvorane na naredna tri meča zbog incidenata navijača na trećem meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde, prenosi „Mocart sport“.

Disciplinski sudija ABA lige je prethodno kaznio Partizan privremenom zabranom prodaje i deljenja ulaznica za četvrtu utakmicu finala plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde.

Utakmica Partizana i Crvene zvezde u sredu uveče bila je prekinuta 57 sekundi pre kraja pošto su navijači crno-belih ubacivali predmete u teren. Sudije su se povukle sa terena, a zatim i obe ekipe, a utakmica je nastavljena posle pauze od 40 minuta, kada su ispražnjeni pojedini delovi tribina. Partizan je tada pobedio 70:67 i smanjio na 2:1 u finalnoj seriji.

„Nalaže se Partizanu na sledeće tri utakmice na kojima će biti domaćin (uključujući naredne preostale utakmice u regularnom delu sezone 2022/2023) zatvaranje: prvih 10 redova tribine „A“; prvih 13 redova tribine „BELA LOŽA“; prvih 10 redova tribine „B“; kompletne tribine „PARTER 4“; kompletne tribine „PARTER 4 SENIOR“; kompletne tribine „PARTER B“; kompletne tribine „PLAVA LOŽA“; prvih 12 redova tribine „VIP LOŽA“, stoji u odluci ABA lige, prenosi „Mocart sport“.

Pored Partizana, kažnjen je i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zbog tehničke greške koju je dobio na 3. utakmici finala plej-ofa. Trener Zvezde ima rok 21 dan da uplati 300 evra koliko iznosi kazna.

Partizan će biti domaćin u četvrtoj utakmici finala plej-ofa koja će biti odigrana večeras od 18.30 časova. Crvena zvezda će u slučaju pobede u večerašnjem mecu odbraniti titulu u ABA ligi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.