U trendu

Partizan odigrao 3:3 protiv Slovačkog sa fudbalerom manje

UHERSKE HRADIŠTE – Fudbaleri Slovačkog i Partizana odigrali su večeras bez pobednika 3:3 (2:0) u meču prvog kola grupe D Lige konferencija.

Golove za Partizan postigli su Fuseni Dijabate u 47. i 53. minutu, kao i Rikardo Gomeš u 62. minutu. Pogotke za domaći tim dali su Jan Kalabiška u petom i 19. minutu, kao i Liber Kozak u 83. minutu. Partizan je od 22. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Kristijan Belić.

Slovačko je povelo već u petom minutu golom Kalabiške. On je šutirao sa oko 20 metara, a golman Partizana Aleksandar Popović bio je nemoćan. Domaći tim je već u 20. minutu poveo 2:0, a Kalabiška se ponovo upisao u strelce. Samo dva minuta kasnije „crno-beli“ su ostali sa fudbalerom manje, pošto je zbog grubog starta Belić dobio crveni karton. Domaći su fudbaleri su nastavili sa napadima, a do kraja prvog poluvremena propustili su nekoliko prilika da uvećaju vođstvo.

Partizan je u 47. minutu smanjio na 2:1 golom Dijabatea. Isti igrač je samo šest minuta kasnije doneo izjednačenje „crno-belima“. Partizan je potpuni preokret napravio u 62. minutu golom Gomeša. Domaći igrači su izjednačili preko Libera Kozaka u 83. minutu. Fudbaleri Partizana su napadali do kraja utakmice, a Gomeš je u 86. minutu pogodio prečku. Utakmica je potom produžena četiri minuta, ali nije bilo promene rezultata.

Drugi meč prvog kola grupe D između Nice i Kelna još nije završen, pošto je kasnio sa početkom 55 minuta zbog nereda navijača dva kluba.

Partizan će u drugom kolu, koje je na programu 15. septembra, dočekati Nicu, dok će Keln na svom terenu igrati sa ekipom Slovačko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.