U trendu

Partizan siguran protiv Napretka, preuzeo prvo mesto na tabeli

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu kruševački Napredak sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije, nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu. Jedini gol za Napredak postigao je Filip Kasalica u 90. minutu.

Partizan je trenutno prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 46 bodova i ima tri boda više od Crvene zvezde koja kasnije igra protiv Vojvodine. Napredak je šesti sa 26 bodova.

To je 31. uzastopna utakmica u kojoj Partizan nije izgubio. Crno-beli su poslednji put izgubili 20. avgusta, protiv Spartaka u Subotici kada je bilo 1:2.

Desetak hiljada navijača na stadionu u Humskoj u prvih 45 minuta nije imalo mnogo toga da vidi. Crno-beli su bili najopasniji u uvodim minutima meča kada su pokušavali Leonardo, Janković i Uroš Djurdjević, ali su posle fudbaleri Napretka uspeli da „umrtve“ igru i da odguraju domaću ekipu od svog gola.

U 32. minutu glavom je pokušao Bojan Ostojić, ali nije bio precizan. U finišu poluvremena crno-beli su imali sreće pošto je golman Filip Kljajić u samo nekoliko minuta dva puta bio nesiguran, ali Napredak to nije uspeo da kazni.

Izabranici Marka Nikolića su posle nešto više jednog minuta igre u nastavku poveli, a strelac je bio Janković. Leonardo je šutirao sa leve strane, neko od igrača Napretka je odbio loptu, ali je ona stigla do Jankovića koji je sa desetak metara poslao iza ledja Nikole Petrovića.

Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a ovog puta je mrežu kruševačke ekipe pogodio Kosović. Janković je dodao loptu do Leonarda, a Brazilac je prosledio do Kosovića koji je lepo utrčao u kazneni prostor i pogodio sa pet-šest metara.

Posle drugog gola crno-belih lopta je desetak minuta bila više u posedu Napretka, ali izbranici Vuka Rašovića nisu opasnije zapretili.

U 71. minutu Partizan je mogao da razreši sve dileme oko pobednika, ali je Leonardo za malo bio neprecizan. Brazilac se, medjutim, vrlo brzo iskupio, samo tri minuta kasnije – sjajno je pogodio mrežu Napretka iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Do kraja utakmice gol je postigao i Napredak, a strelac je bio Filip Kasalica.

Partizan u narednom kolu gostuje Javoru, a Napredak dočekuje Radnički iz Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar