Pešić: Vučić najviše pomaže, ali potrebni stručni treneri

BEOGRAD – Trener Barselone i nekadašnji selektor jugoslovenske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić istakao je da do sada nijedan predsednik Srbije nije u tolikoj meri pomagao sport i košarku kao Aleksandar Vučić, ali i da bez stručnih trenera ne može biti uspeha.

Pešić se nakon trijumfa u Beogradu nad Crvenom zvezdom (73:65) u Evroligi dotakao situacije i rada Košarkaškog saveza Srbije posle neuspeha i petog mesta tima na Svetskom prvenstvu u Kini.

„Nijedan predsednik nije pomagao kao što to radi Vučić. Pa kad daje, kad se odvaja od poreza građana, onda neka se da i za četiri profesionalna trenera u KS S-u za svaku selekciju“, rekao je Pešić novinarima u hali „Aleksandar Nikolić“ upitan da prokomentariše loše rezultate svih srpskih selekcija ovog leta.

Bez stručnih trenera nema uspeha, podvukao je trofejni stručnjak.

„Ako me neko pita, ja ću to da zastupam. Da li odmah? Prvo treba da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Mora dobro da se smisli i napravi analiza. Imamo ogroman potencijal, veliki interes naroda za košarku. Mora da postoji kontinuitet i stručni treneri i bez toga uspeha neće biti“, poručio je bivši prvak Evrope i sveta sa reprezentacijom Jugoslavije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.