U trendu

Petrić: Igrači su najzaslužniji za ovaj rezultat

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je večeras da su igrači najzaslužniji za prolazak u šesnaestinu finala Lige konferencija, kao i da u nastavku takmičenja očekuje još zanimljivih utakmica.

„Hteo bih da zahvalim igračima, oni su najzaslužniji što su došli do ovog rezultata. Posle moje prve utakmice u Novom Sadu (Mladost GAT) rekao sam da samo oni mogu da nas izvuku iz krize… Mi sa strane mogli smo samo da im olakšamo“, rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u šesnaestinu finala Lige konferencija, nakon što su na stadionu u Humskoj odigrali nerešeno 1:1 sa ekipom Slovackog u poslednjem šestom kolu Grupe D.

U istoj grupi Keln i Nica su u Nemačkoj odigrali nerešeno 2:2. Iako i Partizan i Nica imaju po devet bodova francuski klub je zauzeo prvo mesto i osigurao osminu finala Lige konferencija zbog boljeg medjusobnog skora.

Keln je završio na trećoj poziciji sa osam bodova, dok je Slovacko na poslednjem mestu sa pet bodova. Oba tima završila su učešće u Evropi.

Petrić je dodao da na početku crno-beli nisu igrali kako znaju, pošto je protivnička ekipa vršila pritisak.

„Umor možda, jednostavno ekipa nas je pritisnula i onda smo reagovali kako smo reagovali… Nije bila utakmica kakvu mi znamo da igramo, ali nisu ni oni imali zrele šanse. Mogli smo da povedemo i sa više razlike pogotovo u drugom poluvremenu“, rekao je on.

Zahvalio je trener Partizana i deci koja su prisustvovala večerašnjoj utakmici, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima. Partizan su zbog kazne Uefe bodrila deca do 14 godina.

„Nadam se da su deca uživala i da će posle ove utakmice biti više navijača Partizana“, dodao je on.

Petrić je rekao da ne žali za prvom pozicijom i direktnim plasmanom u osminu finala.

„Imaćemo zanimljive utakmice, i Nica i Keln su mogli da igraju Ligu šampiona po kvalitetu. Žao mi je što u Nici nismo prošli, onda bi igrali mladi igrači večeras“, rekao je on.

Fudbaler Partizana Svetozar Marković istakao je značaj podrške koju je njegova ekipa dobila sa tribina.

„Prvo da zahvalim svoj deci koja su došla da nas podrže i da nam daju vetar u ledja. To nam je mnogo značilo. Znali smo da nas čeka veoma teška utakmica kao što je bila danas. Mislim da smo ostvarili veliki uspeh i čestitam svim saigračima i stručnom štabu na velikom uspehu, a sad se spremamo za nedelju (gostovanje TSC-u)“, rekao je on.

Marković je dodao da su sve ekipe koje ih čekaju na žrebu, a koje dolaze iz Lige Evropa, odlične.

„Sigurno će biti zahtevna utakmica i teška, ali ima dosta vremena da se pripremimo“, zaključio je Marković.

Žreb šesnaestine finala Lige konferencija na programu je u ponedeljak u Nionu od 14 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.