U trendu

Petrić: Neće nas zavarati promenljiva igra Nice, bilo bi lepo da pobedimo

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je danas da njegova ekipa treba da igra rasterećeno, ali da je neće zavarati promenljiva igra Nice i da bi bilo lepo da crno-beli pobede kako bi pre kraja takmičenja u grupi izborili plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

„To je drugo poluvreme, već smo jednu utakmicu odigrali u Beogradu 1:1. Sutra će biti totalno drugačija utakmica zato što smo mi sada prvi na tabeli, imamo prednost i možemo u ovoj utakmicu da raspolažemo kako mi hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nervozi, već da budu rasterećeni, da pruže maksimum i da uživaju u sutrašnjoj utakmici“, rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Nici.

„Nica poslednjih par utakmica igra promenljivo, to ne treba da nas zavarava, oni u svakom trenutku imaju kvalitet i mogu da promene tok utakmice i da nam naprave problem“, naveo je Petrić.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18.45 u Francuskoj protiv Nice, utakmicu petog kola Grupe D u Ligi konferencija.

Partizan je prvi na tabeli sa osam bodova, Nica je druga sa pet, a Keln i Slovacko na trećem i četvrtom mestu imaju po četiri boda.

U slučaju pobede Partizan bi se direktno plasirao u osminu finala pred poslednje kolo i utakmicu sa Slovackom u Beogradu.

„Ne razmišljam da li ćemo završiti prvi ili drugi nego da ispunimo cilj, da igramo na proleće evropski fudbal. Bilo bi lepo da dobijemo sutra i da možemo normalno da sačekamo poslednju utakmicu u sledeći četvrtak, gde bismo mogli možda da radimo i stvari koje nismo planirali. Siguran sam da su igrači koncentrisani, ulaze u utakmicu kao da nam je prva i da pruže maksimum da pokušamo da završimo sutra, oni su svesni svega ovoga“, rekao je Petrić.

Fudbaler Partizana Fuseni Dijabate postigao je četiri gola ove sezone u Ligi konferencija. On je rekao da je zadovoljan igrom ekipe ali i svojim nastupima, da igra svaku utakmicu na isti način, bez pritiska.

„Veoma dobro igramo, igramo lep fudbal, imam puno poverenje u našu igru i naš tim. Sutra treba ostati koncentrisan, iako smo prvi na tabeli treba da idemo na pobedu da bi se obezbedio prolaz. Nemamo stres jer verujemo u našu igru“, naveo je Dijabate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.