najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pobeda Ivane Španović u Zagrebu

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović pobedila je večeras na Hanžeković Memorijalu u Zagrebu skokom od sedam metara i tri centimetra.

Ivana Španović je praktično mogla do pobede svim skokovima na večerašnjem takmičenju, pošto je svaki njen ispravan skok bio bolji od najboljeg rezultata drugoplasirane Džasmin Sojers (6,68 metara).

Španovićeva je najbolji skok imala u šestoj seriji, 7,3 metra. Zbog zabeleženog vetra taj skok ne može da se prizna i kao rekord mitinga, ali se srpska atletičarka upisala kao nova vlasnica rekorda mitinga s rezultatom 6,96 metara koji je ostvarila u drugoj seriji.

Dosadašnji rekord mitinga 6,79 metara bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor, koja je večeras zauzela treće mesto rezultatom 6,55 metara.

„Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A, sada jedva čekam da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu“, rekla je srpska rekorderka posle takmičenja.

Ivana Španović će za kraj svoje najuspešnije sezone skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11. septembra na Terazijama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike