U trendu

Policija objavila da istražuje napad Ronalda na autističnog dečaka (video)

Engleska policija saopštila je u nedelju da pregleda snimke CCTV-a kako bi utvrdila da li je fudbaler Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo napravio prekršaj tako što je navijaču izbio mobilni iz ruke nakon poraza svoje ekipe od Evertona 0:1.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se čini da Ronaldo maše rukom prema tlu kada je izašao s terena i krenuo prema tunelu u Goodison Parku nakon subotnjeg meča.

Prema rečima svjedoka, 37-godišnji portugalski fudbaler je izbio telefon iz ruke navijaču i razbio ga o zemlju, a Ronaldo se kasnije na Instagramu izvinio zbog incidenta. Portparol policije Mersejsajda rekao je da je policija kontaktirala oba kluba nakon izveštaja o navodnom napadu.

Istrage su u toku

„Dok su igrači napuštali teren u 14:30, prijavljeno je da je dečaka napao jedan od igrača gostujuće ekipe dok su napuštali teren. Istrage su u toku i policajci trenutno rade s fudbalskim klubom Evertonom kako bi pregledali snimke CCTV-a i sprovode opsežne istrage svedoka kako bi ustanovili da li se prekršaj dogodio“, rekao je portparol policije.

Kako su preneli mediji, portugalski fudbaler, očigledno besan zbog poraza, ugledao je telefon i udario dečaka po ruci kojom ga je držao. Mobilni je pao na pod i razbio se, a dečak je ostao s modricom i desetinama šokiranih navijača oko sebe. Vrlo brzo nakon utakmice saznala se priča koja stoji iz dečakova snimanja igrača Junajteda, a s njom i razmeri skandala u koji se Ronaldo uvalio.

Dečakova majka dala je izjavu za Liverpool Echo neposredno nakon susreta i u otkrila da je dečak Džejkob autističan i da mu je ovo bila prva utakmica u životu koju je gledao uživo pa je sve oko sebe snimao kao uspomenu, a to je uključivalo i povratak igrača Junajteda u svlačionicu.

„Na kraju utakmice su igrači Mančestera Junajteda krenuli u svlačionice. Mi smo imali karte za mesta odmah uz tunel pa je moj sin odučio da snima igrače. Snimao ih je sve, a onda je naišao Ronaldo koji je spustio štucnu i pokazao krvavu nogu pa je Džejkob spustio mobilni da i to snimi. Nije rekao ni reč, a Ronaldo mu je onda izbio telefon iz ruke i samo otišao“, rekla je majka pa dodala:

„Vidi se po modrici na ruci da je bilo kontakta. Ne mogu da verujem da govorim o ovome. Plakala sam, bila sam potresena, Džejkob je bio šokiran, on je autističan i ima dispraksiju pa nije do kraja ni shvatio šta se dogodilo dok nismo došli kući. Potresen je i ne želi više da ide na utakmice. Ovo mu je bila prva utakmica i evo što se dogodi.“

Ronaldo se nakon utakmice javio na Instagramu i uputio izvinjenje dečaku te ga pozvao da o njegovom trošku dođe da pogleda utakmicu na Old Traffordu.

Nakon ovog poraza Mančester Junajted je na sedmom mestu na tabeli Premier lige i suočen je s izgledima da će propustiti kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone jer zaostaje šest bodova za četvrtoplasiranim Totenhemom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.